PLAN YOUR NEXT TRIP BERSAMA KAMI

Pastikan Impian anda Menjadi Kenyataan!
istanbul - bursa

Kalau kome nak tahu Istanbul adalah bandar utama di Turki yang dipisahkan Eropah dan Asia oleh Selat Bosphorus. Istekambula ini banyak pengaruh budaya empayar yang pernah memerintah dulu, diantaranya Romawi, Byzantine & Islam.

Bursa pulak bandar beso di barat laut Turki, orangnya lawo-lawo kome!!, dia terletak di kaki Gunung Uludağ setinggi 2,500m. Music sejuk tempat deme main salji. Bursa ini terkenal dengan masjid, maqam sultan, bazar dan disinilah awalnya Kerajaan Uthmaniyyah itu ditubuhkan. 

BALKAN

Balkan, duduknya di Eropah Tenggara dengan macam-macam definisi geografi dan sejarah. Kita mula kenal negara Balkan sewaktu konflik bersenjata di Bosnia Herzegovina antara tahun 1992 dan berakhir pada Disember 1995 . 

Kalau kome nak tabu, Balkan ni dibawah pentadbiran kerajaan Uthmaniyyah selama 500 tahun. Pada hari ini seluruh negara Balkan (dibawah) mempunyai tarikan pelancongan bertaraf dunia. 

Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Montenegro, Macedonia, Romania, Serbia, and Slovenia

Uzbekistan & Rusia

Rusia adalah negara yang merangkumi Eropah Timur dan Asia Utara. Ini adalah negara terbesar di dunia berdasarkan luasnya, meliputi lebih dari 17 juta kilometer persegi.

Uzbekistan adalah negara Asia Tengah dan bekas republik Soviet. Ia terkenal dengan masjid, makam dan laman web lain yang dihubungkan dengan Jalan Sutera, laluan perdagangan antara China dan Laut Tengah. 

 

istanbul & mesir

Mesir, sebuah negara yang menghubungkan Afrika timur laut dengan Timur Tengah, berasal dari zaman firaun. Monumen berusia ribuan tahun berada di sepanjang Lembah Sungai Nil yang subur, termasuk Piramid Giza dan Sphinx serta Kuil Karnak, hieroglif Luxor.

Kerajaan Uthmaniyyah Turki salah sebuah kuasa besar yang pernah memerintah Mesir dan terdapat  seperti Masjid Muhammad Ali dan di Muzium Mesir banyak peninggalan mereka.

Copenhagen, Stockholm & Olso

Copenhagen mempunyai pelabuhan cantik Nyhavn. Kalau bawa anak – anak melancong, deme mesti suka  Tivoli Gardens, salah satu taman hiburan tertua di dunia.

Stockholm – Berjalan-jalan ke Gamla Stan,Dewan Bandaraya dan boleh cruise juga.

Udah sampai di Oslo, Norway, nanti kami cerita le apa kebendanya sejarah Viking tu, boleh main ski, boleh shopping.  

" I had great time with ATN! Cozy trip and best travel service so far! "
Zana Gamilov
IBIZA, 2018